dimecres, 4 d’octubre del 2017

1880 - El metge Giné a Cabra

La gent de Cabra que havia marxat a viure a fora, acostumava a tornar cada any per la Festa Major que, en aquella època i fins a finals dels anys setanta del segle XX, se celebrava el 14 de setembre, festivitat de la Santa Creu. Expliquen que el metge Giné ho feia cada any; habitualment s'estava a la finca de la Parellada. Expliquen moltes anècdotes d'aquella època.

Mireu: http://www.galeriametges.cat/galeria-fotografies.php?icod=KF

La notícia és poc rellevant, però interessant per aquells que segueixen la biografia del metge Giné.

Nos dicen de Cabra que el dia 13 del actual llegará á aquella villa, de donde es natural, el conocido é ilustrado catedrático de la facultad de Medicina de este distrito universitario, don Juan Giné y Partagás. El señor Giné se propone pasar unos cuantos dias en dicho pueblo en compañía de su apreciable familia y numerosos amigos.

La Opinión, 11/09/1880. Pàgina 2 - Biblioteca Hemeroteca Municipal de Tarragona.

1 comentari:

  1. Malgrat que s'atribueix el naixement del Dr. Joan Giné Partagàs a Cabra, ell va néixer a Barcelona el 21.11.1836, on els seus pares s'hi havien casat a Sta. Maria del Mar. La seva germana Ramona, també va néixer a Barcelona sobre el 1840. En el cens del 1847, la Ramona amb 7 anys, ja consta que viu Al carrer Major 19 de Cabra

    ResponElimina